Fra historiens første kvenske festival arrangert i Vadsø, Vesisaari. Her fra danseforestillingen «Merenneidon helmet – Havfruas perler.» Vi ser Astrid Serine Hoel, Trygve Beddari og Ann-Margaret Nilsen. (Foto: Monica Milch Gebhardt)

 

Kvenfestivalen i Vadsø kommet for å bli.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Det gleder oss å kunne si at arbeidet med Kvenfestivalen – Kväänifestivaali 2020 allerede har startet, og at Vadsø museum – Ruija kvenmuseum er med i arbeidsgruppa.»

Det er Vadsø museum – Ruija kvenmuseum som melder dette. Museet var en av samarbeidspartnerne bak festivalen, som altså var den første i sitt slag i Vadsø.

«Flotte festivaldager med mye innhold,» melder museet, som på sine nettsider har noen smakebiter i bildeform fra det kulturelle programmet, som museet altså var deltagende i.

Se mange flere bilder her: Vel overstått festival

«Vi vil takke våre flotte samarbeidspartnere for en vel gjennomført festival, alle besøkende for godt oppmøte og alle festivalens sponsorer.»

«En spesiell takk til dem museet har mottatt støtte fra, både til Kvenfestivalen og Kvenuka (arrangement for skoleklasser og barnehager): Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Landslaget for lokalhistorie og Den kulturelle spaserstokken i Vadsø kommune,» sier medarrangøren, som ber folk følge med på festivalens facebookside Kvenfestivalen – Kväänifestivaali. Her kommer det oppdateringer for 2020-utgaven, meldes det.