Snart klar for sin årstale. En seanse det også knytter seg kvensk forventing til. (Arkivfoto: Tom Skoglund/Altaposten)

 

Delta i kirka hvis du kan, følg talen på nettet hvis du vil.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Like oppunder jul kom det en melding fra kirkefagsjef Steinar Sneås Skauge ved Nord-Hålogaland bispedømme. Den gjaldt et arrangement på nyåret som også mange kvener følger, både av kirkepolitiske og andre grunner. Nemlig den årlige talen fra vår nordligste kirkes overhode.

«Biskop Olav Øygards årstale vil bli avholdt i Tromsø domkirke søndag 16. januar etter gudstjenesten, det vil si om lag klokken 14.00», meldte Sneås Skauge.

Les gjerne denne saken: Biskopen bekrefter: Er forpliktet også overfor kvener

Det opplyses at arrangementet skal holdes i samsvar med gjeldende smittevernregler, samt at talen i tillegg direktestrømmes på Nord-Hålogaland bispedømmes nettsider.

«I forbindelse med årstalen vil det bli presentasjon av den nye bispekåpen som er lagd av tekstilkunstner Åse Eriksen. Kunstneren vil være tilstede og fortelle om kåpen. Det vil også bli kunstneriske innslag», heter det fra kirkesjefen, som tross intensjon om å ha en åpen kirke, melder å innse at det kan være utfordrende i disse tider.

«Vi vil likevel oppfordre til å sette av tidspunktet, enten for å være med i domkirken, eller for å følge talen via direktestrømmen», lyder oppfordringen.