Jeg liker godt å høre kvenske og samiske fortellinger, sier andreklassingen Alva Sofie Johnsen Eriksen fra Burfjord. Bibliotekbamsene kommer fra Kåfjord og Nordreisa, og spilte viktige roller i eventyret om Gullhår og de tre bjørnene. (Foto: Arne Hauge)

 

 

Alva Sofie hadde gledet seg til at Eventyrturneen på 3 språk skulle komme på besøk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Jeg hadde gledet meg, for det er veldig veldig fint å være på bussen, sier Alva Sofie Johnsen Eriksen fra Burfjord.

Hun går i andreklasse ved Kvænangen barne- og ungdomsskole, og var nylig blant de mange elevene som deltok på premieren for årets 3-språklige Eventyrturné. Den kjøres – bokstavelig talt – av Halti kvenkultursenter, Samisk språksenter i Kåfjord og bibliotekene i Nord-Troms. Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms, også kalt Bokbussen, sto til disposisjon fra kommunene Lyngen, Nordreisa og Kåfjord, som administrerer ordningen.

– Alva Sofie og de andre elevene var flinke. Som vanlig, sier fortellerne Tove Raappana Reibo fra Halti kvenkultursenter og Ane-Alis Vatne Johansen fra Samisk språksenter i Kåfjord. (Foto: Arne Hauge)

Jeg liker å høre kvenske og samiske fortellinger. Det er artig å være på bussen, sier Alva Sofie, som knyttet særlige bånd til aktørene som turnerer med Tove og dem, nemlig den vesle bjørnefamilien fra eventyret om Gullhår. Trofaste bibliotekbamser av ulik størrelse fra bibliotekene i Kåfjord og Nordreisa.

Les også: – I Kvænangen snakker man kvænsk

Alva Sofie sier hun har vært på bussen med Eventyrturneen før, nemlig da hun gikk i første klasse. Hun har også lært seg noen ord både på samisk og kvensk, bare at det kan være litt vrient å komme på sånn i farten når man helt plutselig trenger det. Uansett:

Det er fint at bussen kommer på besøk, bekrefter andreklassingen.