Produsent og prosjektleder Inger Birkelund er klar for turné med Kvääniteatteri. (Kuva/foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Ganske fantastisk, sier prosjektlederen om interessen.

 

Ingrid Aslaksen
ingrid@ruijan-kaiku.no

 

Premieren for Det usynlige folket var sist lørdag, i Nordreisa. Snart går turen videre til Vadsø, gjør et lite stopp i Alta Kultursal, og deretter ned til hovedstaden. Der er det satt opp to forestillinger på to dager, og begge forestillingene er nå utsolgt. Inger Birkelund er både produsent og prosjektleder for Kvääniteatteri.

– Hvorfor er det så stort at forestillingene fra kventeatret er utsolgt på Nationaltheatret?

– Det er ganske fantastisk. Billettene hadde ikke ligget mange dager før alle var utsolgt. Men det er fantastisk at vi ble invitert, og artig at de har lyst å være med på å bygge ut den norske identiteten og at de ser verdien av å fylle det kvenske inn i det store bildet, sier Birkelund.

Hun forteller at den store interessen for billettene kan ha noe å gjøre med at det er mange kvener i Oslo, og at noen kan være nysgjerrig på hva dette er.

– Vi ønsker å være relevante for andre også. Det å spille på Nationaltheatret betyr så mye for oss i nord.

Les også: Urpremiere om under to uker

– Hva vil dette bety for de unge skuespillerne som nå skal opptre på den store scenen?

– De får jo muligheten til å vise seg frem, og vise kompetansen. Og det er veldig artig for oss å kunne gi dem den arenaen og muligheten for synliggjøring.

– Blir det satt opp ekstraforestillinger i Oslo?

– Ikke i denne omgangen. Scenene på Nationaltheatret planlegges langt i forkant. Men vi skulle gjerne vist frem denne forestillingen i hele landet, sier Birkelund.

Hun avslutter med å fortelle at det var veldig fint å høre tilbakemeldinger fra publikum, og at mange ble rørt av forestillingen.

– Veldig artig at vi fikk gode kritikker i forhold til både innhold og det kunstneriske. Jeg har det veldig godt som produsent akkurat nå, sier hun.