M. Seppola Simonsen, her sammen med Erlend Skjetne, er nominert til gjev debutantpris. (Kuva: Vilde Christoffersen Walsø)

 

Snakker om sola, så skinner den.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Tidligere i dag skrev Ruijan Kaiku at M. Seppola Simonsen skal til Bergen internasjonale litteraturfestival med sine kvenske dikt. Ikke før saken var publisert, kan Flamme forlag meddele at den samme Simonsen er nominert til Tarjei Vesaas’ debutpris 2022 for diktsamlingen «Hjerteskog/Syđänmettä.»

Prisen, som ble opprettet i 1964 med midlene Vesaas fikk fra Nordisk råds litteraturpris for romanen Is-slottet, er en norsk litteraturpris som hvert år blir delt ut til årets beste skjønnlitterære debutant. Det er Den norske Forfatterforening som deler ut prisen, og det er foreningens litterære råd som er prisjury.

Les også: «Nord er noe nytt og glødende»

«Det er både fryktelig stas og velfortjent», skriver forlaget.

I år er det færre kandidater enn normalt, skriver Subjekt. Det er bare Maria Horvei, Tilde Strand Bogen og M. Seppola Simonsen som er nominert. Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023, kun to dager etter Kvenfolkets dag, og prisutdelingen skjer på Den norske Forfatterforenings årsmøte på Hotel Bristol i Oslo.