Det oppfordres til bruk av sosiale medier for å markere Kvenfolkets dag. Ruijan Kaiku skal prøve seg på direktesending på Facebook og Instagram. (Illustrasjonsfoto: Heidi Nilima Monsen) 

 

Selv om arrangementene tilknyttet Kvenfolkets dag avlyses, så er ikke selve dagen avlyst! Feir med oss på sosiale medier: #kvenfolketsdag

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

På grunn av koronasituasjonen er de aller fleste arrangementer tilknyttet Kvenfolkets dag avlyst, men selve dagen er absolutt ikke avlyst! Derfor håper vi at våre lesere har lyst til å dele med oss bilder og video fra sin markering av Kvenfolkets dag. Kanskje også sende en liten videohilsen via oss til alle medkvener?

#kvenfolketsdag

Hvis man legger ut bilder, hilsninger eller videosnutter på sosiale medier, og markerer disse med #kvenfolketsdag og helst @ruijankaiku kan vi dele disse videre til flest mulig av våre lesere.

– Vi tar gjerne i mot hilsninger via Instagram, Twitter og stories som vi kan dele videre. Men husk å tagg oss, sier Karianne Engelien Anti som jobber med sosiale medier for Ruijan Kaiku.

Ruijan Kaiku ser nå på løsninger hvor vi kan kjøre direktesendinger på Instagram gjennom dagen, for eksempel sammen med blant annet språksentrene, hvor man tar miniintervjuer og spør hvordan dagen feires rundt om kring. Det planlegges også å kjøre en egen direktesending på Facebook hvor vi feirer Kvenfolkets dag sammen med våre følgere med kake og flagg.

– I tillegg har vi lyst å starte en Instagram-story hvor vi legger ut innsendte bilder og bidrag som vi er tagget i. Vi håper at så mange som mulig av alle kvener tagger Ruijan Kaiku i sine stories, videosnutter og bilder fra sine feiringer, så deler vi videre i sosiale medier og lager saker på dette, sier Karianne.

Bilder og videoer merket @ruijankaiku deles enkelt gjennom våre kanaler mandag, og hvis man følger Ruijan Kaiku på instagram vil man få en melding når direktesendingen starter. Vi skal også følge bidrag merket #kvenfolketsdag nøye. I tillegg kan man sende inn bilder, tekst eller videosnutter fra flaggheisinger, private feiringer, kakespising, sang eller små hilsninger til heidi@ruijan-kaiku.no

Feirer digitalt i Kvænangen

Ved språksenteret i Kvænangen satser man også på å markere Kvenfolkets dag digitalt i år.

– På grunn av koronaviruset har vi besluttet å avlyse selve arrangementet på Sørstraumen, men vi inviterer alle til å delta på en digital markering på Facebook og Instagram. I løpet av dagen vil vi derfor legge ut bilder, videoer og tips til aktiviteter man kan gjøre hjemme, forteller Katriina Pedersen.

Hun håper mange andre vil legge ut innlegg på sosiale medier slik at man får følelse av samhold på den store dagen.

– Noen tilbud må vi jo ha selv om de ulike arrangementene avlyses, sier hun.

Også Kvääninuoret og ulike kvenforeninger har planer om høy aktivitet på sosiale medier 16. mars.

– Vi i Midt-Norge har allerede bedt medlemmene sende inn foto fra deres feiring, så forhåpentligvis kommer mange til å gjøre det, forteller Vilde Christoffersen Walsø.