Torleif Lyngstads bok Kvinnen og spydet. (Foto: Ruija forlag)

 

Ruija forlag lanserer ny bok.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Førstkommende fredag, 27. september klokken 13, er det klart for boklansering på Tromsø Bibliotek. Her er det den rykende ferske romanen Kvinnen og spydet av Torleif Lyngstad som presenteres.

Ruija forlag melder samtidig at forfatteren er fra Kåfjord, med flere tidligere bøker på samvittigheten.

«Tematikken i hans forfatterskap har vært historie, og han har bidratt til at viktige elementer i spesielt krigshistorien er blitt belyst. Med Kvinnen og spydet går han enda lenger tilbake i historien, og forteller en historie basert på fortellinger han selv fikk høre som barn,» heter det i ei pressemelding fra forlaget.

Det var farmoren, hun het Kristine Malene og omtales som en god forteller, som ga vinger til Lyngstads fantasi da han var gutt. Kvinnen og spydet er derfor basert på historiene som hans farmor fortalte, og som har blitt til etter å ha levd et langt liv i hans fantasiverden.

«Boka er et godt bidrag til å synliggjøre kvensk fortellertradisjon, og Ruija Forlag er stolt over å kunne gi ut denne romanen,» meldes det.

På lanseringa vil forfatteren foruten høytlesning fra egen bok, også ha samtaler med styreleder i Ruija forlag, Trygg Jakola. Det serveres også kaffe og kake.

Vi tar med at boklanseringen skjer i samarbeid med Bibliotek og Byarkiv, Tromsø Kommune.