Heidi og Martin har fått i oppdrag å synge Queenlåta «We are the champions» på kvensk. Det må jo bare bli episk. 
(Foto: Karianne Engelien Anti)

 

The Kveeni Girl gang har gitt kvenradioens programledere en heftig oppgave. 

 

Hør denne ukens sending her: RUIJAN RADIO

 

I dagens sending gir The Kveeni Girl Gang Ruijan Radios programledere Heidi og Martin i oppdrag å oversette og synge Queen på kvensk. Nærmere bestemt refrenget til «We are the champions», eller «Met oomma voittaajat» som det da blir på kvensk. Hvorfor de gjør dette, og hvordan dette kommer til å gå får du med deg i vår radiosending. Hvis du vil synge med Heidi og Martin, så er den kvenske teksten på refrenget som følger:

Met oomma voittaajat, ystäväni
Ja meän taistelu jatka lopphuun asti
Met oomma voittaajat
Met oomma voittaajat
Ei oo aika hävitäjille
Koska met oomma maailman voittaajat

 

Kjendiskvenverving

Ellers i sendinga får vi høre at Heidi har vervet en kven. En helt ny kjendis-kven faktisk. Per Sundnes har nemlig hele livet trodd at han var av samisk avstamming, men nå mistenker han at han istedet kan være kvensk. I tillegg vil vi få en slags etterlysning: Musiker Marit Hætta Øverli lurer på om en sang moren hennes pleide å synge for henne kan være kvensk.

Så blir det værmelding på kvensk for Kvenvik, musikk, småsnakk med Frida og Margrete og ikke minst: Konkurransiiiii!

Vinn en fantastisk eksklusiv kopp

Denne uken spør Ruijan Radio følgende: Hva handler sangene i den kvenske barneplata om? (Hint droppes i løpet av radiosendinga, så her er det bare å følge med på RUIJAN RADIO).

Vet du svaret så kan du sende det på en sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP RA (AP *mellomrom* RA). Du må også skrive navnet ditt i sms’en + svaret i konkurransen (eksempel: AP RA kvenkonkurransesvar, hilsen Kven Kvenesen, Kvenveien 1, 1234 Kvenstad). Du kan også sende svaret på epost til heidi@ruijan-kaiku.no, skrive svaret i kommentarfeltet vårt på Facebook eller rope det ut hvis du møter Heidi på gata. Du kan selvsagt også ta kontakt (på epost heidi@ruijan-kaiku.no) hvis du har ønskelåt eller andre innspill til oss.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 12, med reprise fredag klokken 12. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast.

Eller høre sendingen her og nå: RUIJAN RADIO

 

Og i videoene under her kan du få se noen smakebiter fra sendinga: