– Stemmeretten er en av grunnbjelkene i vårt demokrati, sa vår sittende statsminister Erna Solberg i en av de siste debattene foran årets valg.

Uavhengig om du synes Solberg har gjort en god jobb eller ikke, er det på valgdagen vi har mulighet til å si i fra hva vi synes.

Meningsmålingene foran dette valget har vært svært jevne, og resultatet vanskelig å forutse. Hver stemme teller virkelig – og din stemme bør gå til det partiet som setter dine hjertesaker og verdier i høysetet. Stemmen din vil også være med å avgjøre om det er Erna eller Jonas som skal lede landet gjennom de neste fire årene. Fasiten får vi ikke før alle stemmene er talt opp.

Mange har forhåndsstemt og allerede gjort sitt valg, men det fortsatt er mange som ikke har bestemt seg. Synes du ikke valgmulighetene de politiske partiene presenterer er gode nok, kan en mulighet være stemme blankt. Stemmen teller ikke, men kan sees på som en støtte til det demokratiet vi er stolte av å ha – og et bedre alternativ en å forholde seg passiv.

Å stemme er ikke en plikt, men å ikke bruke stemmeretten burde ikke være et alternativ.

Godt valg!