Rune Bjerkli og Hilja Huru drar til kongressen, altså når den en gang i framtiden kan avholdes. Bjørnar Seppola (til høyre) er en av to vara for den fem personer sterke delegatrekken. (Foto: Privat)

 

Kjente kvener stiller til den åttende finsk-ugriske verdenskongressen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I ei pressemelding fra Kvenlandsforbundet ble det nylig klart at en delegasjon på 5 står klare til å reise til verdenskongressen for finsk-ugrisk, for øvrig den åttende i rekken. Kongressen skulle etter planen finne sted i juni i år i Tartu i Estland, men er nå utsatt på ubestemt tid. Dette naturligvis grunnet tiltakene i forbindelse med koronapandemien.

Uansett, delegatene som skal representere det kvenske folket er utplukket og klare, det ble gjort etter innkomne forslag til fellesmøtet på Kvenfolkets dag den 16. mars i år i Kiruna. Det framgår av pressemeldingen at Kvenlandsforbundet tok seg av dette, de står oppført som ansvarlig for den kvenske delegasjonen som skal til kongressen. Delegatene er kjente navn i kvenske kretser, nemlig Rune Bjerkli, Hilja Huru, Nora Ollila, Leif Bjørnar Pedersen Seppola og Juha Tainio.

To varafolk er oppført, Bjørnar Seppola og Pekka Lantto, henholdsvis vara en og to. I tillegg, opplyses det, er det mulig for kvener som ønsker det å overvære kongressen som observatør.

Vi tar også med at Kvenlandsforbundet lover oppdatering straks man vet mer om når kongressen kan gjennomføres, og dersom du lurer på noe mer, kan du ta kontakt med forbundets sekretær Rune Bjerkli på epost kvenfinn@gmail.com og telefon 901 444 67.

Les mer om kongressen her, i en sak fra 12. mars i år og derfor like før alvoret i koronasituasjonen tok til å sige inn over oss: Vet du om en kvensk delegat eller fem?