Kvenungdommen inviterer til samling i Vadsø. Her er flere av dem samlet under helgebesøk av Vadsø Museum- Ruija Kvenmuseum i 2022. (Foto:Lisbeth R. Dragnes/Vadsø Museum – Ruija Kvenmuseum)

 

Kvenungdommen inviterer til medlemsamling dagen etter Lyden av Skallelv.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Kvenungdommen inviterer til medlemsamling i Vadsø kommende søndag. Samlingen tar plass rett etter Lyden av Skallelv, og på samme dag som «Tuulessa – I Vinden» åpner på Vadsø museum.

– Det ble litt spontant, men jeg oppdaget at det var en mulighet der i forbindelse med Lyden av Skallelv, sier Sofie Kampen.

På denne medlemsamlingen blir det først pizza, før de går som en samlet gjeng på åpningen av vandreutstillingen «Tuulessa – I Vinden». Utstillingen har allerede vært vist på blant annet Alta Museum og på Kvensk Institutt i Børselv.

Muligheten til å møte hverandre

Samlingen ble bestemt tirsdagskvelden, men det er allerede noen som har meldt seg på.

– Det er jo den beste samlingen av folk, sier Kampen.

Det har vært vanskelig å få til samlinger denne våren grunnet manglende støtte, men Kvenungdommen får til å gjøre mye med det de har og nå prøver de å få til flere lokale samlinger for å bli kjent med hverandre.

– Tidligere så har vi kunne tilbudt å dekke reisekostnader for å delta på samlinger, men nå prøver vi å ha dem der folk er.

– Det fineste og viktigste med medlemsamlinger er jo muligheten til å møte hverandre. Det pleier alltid å være så mange fine folk, og man får muligheten til å bli kjent med nye som er veldig fint, forteller Kampen.

Deler erfaringer

Samlingene gir mulighet for å stifte nye vennskap og bekjentskaper, og dele erfaringer som du kanskje har trodd du var alene om som det viser seg at andre også deler.

– Det er veldig fin del av samlingene, å finne ut at du ikke er alene i å gjøre ting som du gjør, eller erfaringer du har, forteller Kampen og oppfordrer de som har mulighet til å melde seg på.

For påmelding så er det så lett som å sende melding til Kvenungdommen på Instagram eller Facebook.

Trykk her for arrangementet: Medlemsamling Vadsø