Hvorfor viser ikke en av Nord-Norges største TV-leverandører statskanalen fra vår nærmeste nabo? Her er bilde av et program på YLE. (Foto: Kristine Jonas)

 

Hvor blir det av det finske fjernsynstilbudet fra giganten som stadig bygger ut i nord?

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Ruijan Kaiku har sett på saken: Dersom du har Altibox som TV-leverandør hjemme i stua, har du sikkert sett at man har mulighet til å velge mellom et bredt spekter av nordiske og internasjonale kanaler. Deriblant flere statseide- og private kanaler fra Sverige og Danmark, i tillegg til en rekke spanske, italienske, tyske, russiske, polske og franske kanaler.

Statskanalen til vår nærmeste nabo Finland, YLE TV1, er likevel ingen steder å se hos Altibox. En kanal både Telenor og Telia (tidligere GET) tilbyr i sine tjenester.

Mest spesiell er situasjonen lengst nord i landet. Oppe i Ruija med sin lange grense mot Finland og sin befolkning bestående av mange kvener og norskfinner. Her er vel en finsk fjernsynskanal en opplagt del av tilbudet, må man kunne spørre.

Færre enn fem

Kommunikasjonsansvarlig for tele i Altibox Andreas Veggeland svarer at kanalene de tilbyr er basert på etterspørsel.

– Vi får jevnlig forespørsler om å få inn nye kanaler i sortimentet. Finske kanaler har vi generelt fått svært få forespørsler om. Færre enn fem henvendelser de siste ti årene, skriver han i en melding til Ruijan Kaiku.

Altibox er partner med Signal Bredbånd, som satser stort i Nord-Norge for tiden med mange og store utbygginger av bredbåndsnettet sitt.

– Det er imidlertid riktig at vår Altibox-partner Signal Bredbånd satser i Nord-Norge, og vi vil derfor i tiden fremover følge med og være spesielt oppmerksomme på eventuell interesse for finske kanaler, lover Veggeland.