Katriina Pedersen og Silja Mattila ser fram til å starte kvenskstudier i Kvænangen og Storfjord.  (Foto: Privat)

 

Drømmer du om en karriere innen kvensk, men mangler språkkompetansen eller føler at språkkompetansen har blitt litt rusten?

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Kvænangen språksenter og Storfjord Språksenter tilbyr fra og med januar 2021 studiepoenggivende kurs i kvensk.

– Hos oss kan du ta et 10 studiepoengs grunnkurs (KVE0100) fordelt over ett år, med oppstart i februar og eksamen i november 2021, forteller Katiina Pedersen og Silja Mattila.

Praktisk kvensk

Kurset vil bli gjennomført med to undervisningstimer i uka og med tre samlinger hvert semester. I tillegg tilbyr de individuell oppfølging og veiledning til selvstudiene. Det legges stor vekt på praktiske øvelser som innebærer kreativ bruk av språket.

– Det er på en måte det samme kurset som tilbys i Porsanger, men vi tar det over to semestre, forklarer Katriina og Silja som ber de som er interessert i å blir med på dette om å ta kontakt med sitt nærmeste språksenter.

Dette lærer man

På det studiepoenggivende kurset vil man først og frems lære å kommunisere både skriftlig og muntlig på et elementært nivå på kvensk. Man lærer å telle, hilse og presentere seg selv og andre på kvensk. Man skal også fortelle om og beskrive seg selv, sin familie og sine venner, både i nåtid og fortid, samt diskutere blant annet natur, mat og klær, og andre lignende hverdagslige ting.

– Ved kursets slutt skal du ha et grunnleggende ordforråd og elementære kunnskaper i kvensk grammatikk, er lovnaden fra kursholderne.