Avtroppende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. (Arkivfoto: Liisa Koivulehto)

 

Kringkastingsrådet mente at NRK ikke hadde feilet i sin dekning av kvenfolkets dag 16. mars.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Torsdag 21. april var det møte i Kringkastingsrådet. Her ble en klage på NRKs dekning av Kvenfolkets dag tatt opp. I klagen sto det at kvener hadde forventet «ei sterk og glad markering», med tanke på NRKs markering av Samefolkets dag, men at det som ble sendt var reprise av et gammelt program. Det melder nettavisa Medier24.

Les også: Skyggerapport påpeker NRK-ansvar

Håkon Grønbech, programredaktør i Troms og Finnmark, forklarte hvordan NRK hadde feiret dagen, og påpekte at de hadde publisert en større sak på NRK.no hvor de hadde snakket med kvener fra forskjellige deler av landet, skriver Medier24.

– Vi la også ut fem episoder av «kvenske historier» om morgenen 16. mars. I tillegg ble det skrevet et stykke tv-historie da vi både på lokalnyhetene i nord og på dagsrevyen hadde et eget innslag på kvensk, fordi vi har ansatt en person som behersker språket, sa Grønbech.

Avtroppende kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen, tok også ordet i diskusjonen, og påpekte at kvener inngår i gruppen av minoriteter som NRK har ansvar for å lage innhold til.

Les også: Også NRK husket Kvenfolkets dag

– Så kan man alltid diskutere om vi kunne gjort mer. Det er alltid slik at hvis man gjør noe bra for en av målgruppene, som Samefolkets dag, så vil de andre reagere, sa han ifølge Medier24.