Kan en digitalisert festival bli like morsom som ekte vare? I Nordreisa gjør man et hederlig forsøk. (Illustrasjonsfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Digitalisert form i juni pluss kanskje noe fysisk til høsten.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nå skal det dreie seg om Paaskiviikko 2020, den flotte festivalen i Nordreisa i Troms. All planlegging av årets versjon stanset den 13. mars i år. Som de fleste andre arrangører og festivaler ble også Halti kvenkultursenter og Paaskiviikko påvirket av koronaviruset. Ganske snart ble det klart at det ikke ville la seg gjøre å gjennomføre de kvenske kulturdagene på vanlig måte.

I dag, fredag 22. mai fikk vi tilsendt en gladnyhet fra Pål Vegard Eriksen, han er sentterin johtaaja, kvensk for daglig leder ved Haltiin kväänisentteri – Halti kvenkultursenter IKS.

«Årets Paaskiviikko blir imidlertid ikke avlyst. Det blir digitale visninger på Paaskiviikkos Facebookside hver dag i perioden 8. – 14. juni. Programmet vil være variert, noe vil kanskje være kjent fra tidligere, andre ting er helt nytt,» heter det i pressemeldingen fra Eriksen og kvenkultursenteret.

Når det gjelder hva som presis skal skje, populært kalt programmet, så blir det offentliggjort straks det er klart.

«Vi håper publikum vil finne programmet spennende, og at alle finner noe som er interessant for dem,» sier Eriksen.

Vil tar med at en del av innholdet fra Paaskiviikko 2020 vil bli gjort tilgjengelig på kvenkultursenterets YouTube-kanal. Det blir som vi forstår i etterkant av den digitaliserte festivalversjonen.

Så en trolig like gledelig nyhet for festivalsugne kvener; utover høsten kommer Eriksen og co også til å sette opp fysiske arrangementer, da i et Paaskiviikko-høstprogram. Vi krysser fingre.

Avslutningsvis er det høflig å nevne at Paaskiviikko 2020 er støttet av Troms fylkeskommune og kulturrådet.