Nå blir det finsk dokumentar i dampen hos Nordenfjeldske badstuforening. De fikk nemlig 20 000 kroner for å dekke utgifter knyttet til visningen av «Fortellinger fra Saunaen.» (Foto: Sverre Broen)

 

Fondet delte ut tilskudd til prosjekter i samarbeidets ånd. Det kom både Kvenlandsforbundet og Nordenfjeldske badstuforening til gode.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Norsk-finsk kulturfond gir tilskudd til norsk-finske samarbeidsprosjekter, og på et møte den 24. april i år vedtok styret å bevilge  tilskudd på til sammen kroner 365.000. Den samlede søknadssummen var imidlertid langt høyere, hele 1,72 millioner kroner.

I ei pressemelding i sakens anledning framgår det at 14 prosjekter ble støttet, varierende fra kroner 15 000 til 50 000 med et flertall liggende på 20 000 og 30 000 kroner.

Mest penger fikk Søre Trysil Historielag og Tørberget Historielag, kroner 50 000 i støtte til trykkeri, illustrasjon og foto av bokutgivelsen om skogfinnene i bygdebøkene for Trysil.

Finnmarks fylkesbibliotek fikk kroner 20 000 i støtte til finsk forfatter- og oversetterbesøk på Finnmark internasjonale litteraturfestival, og samme sum gikk til Kvenlandsforbundet. De søkte støtte til administrasjon, markedsføring og gjennomgang av en nordisk finsk skrive- og illustrasjonskonkurranse.

Så var det Nordenfjeldske Badstuforening, også de fikk 20 000 kroner til visningen av den finske dokumentaren «Fortellinger fra Saunaen.» I tilskuddet ligger det også inne dekning av utgifter knyttet til foredrag og debatt med regissøren Joonas Berghäll.

Vi tar ellers med at også Henie Onstad Kunstsenter ble støttet av finsk-norsk kulturfond, det samme ble Kunstnerforbundet, Tromsø kirkeakademi, og Det Norske Jentekor. For å nevne noen.