KvääniÄänii synger julen inn på kvensk og finsk.

Lill Vivian Hansen
lill@ruijan-kaiku.no

En miks de gode gamle julesalmene og nyere finske julesanger står på repertoaret når KvääniÄänii synger julen inn på Kafe Ruija i Skibotn 16. desember. Dessuten passer noen av julesangene ekstra godt for de minste.

– Noen av julesangene har vi sunget tidligere, blant annet Beetlehemin tähti – Stjerna fra Betlehem – den har vi forelsket oss veldig i, røper dirigent Tove Raappana Reibo.
– Programmet er ikke helt klart og det kan være at vi også leser litt fra juleevangeliet som Terje Aronsen har oversatt til kvensk, forteller hun.
Det er tredje året KvääniÄänii innleder julehøytiden med kvensk sang.

Finsk og kvensk
«KvääniÄänii» som betyr «kvenske stemmer», synger utelukkende på kvensk og finsk. Koret har vært med i flere samarbeidsproduksjoner, men i denne gangen henter koret frem egne krefter.
– Vi har både gitarist, bassist, organist og trompetist i koret – muligens også en på trekkspill, forteller Reibo, som selv for anledningen debuterer på bass.
KvääniÄänii ble stiftet i 2014 og er en videreføring av «Kvensk sanggruppe i Nord-Troms» som startet opp i 2011. Koret er et kombinert barne- og voksenkor selv om det i høst har hatt stort sett voksne sangere, er barna fortsatt velkomne til å synge med.

Arrangementet i Skibotn er et samarbeid med Storford språksenter.