Campinglivet frister mange, men stengte grenser la lenge en demper på den frie ferdselen mellom Norge og Finland. Med noen lunde den samme koronasituasjonen kunne grensene igjen åpnes. (Illustrasjonsfoto: Kita Eilertsen/Altaposten)

 

I Skibotndalen i Troms ble det igjen trafikk for Bjørnar Seppola og co.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Brennfjell Camping ved E8 i Skibotndalen opplevde en enorm økning i besøkende da grensen til Finland åpnet. Daglig leder Bjørnar Seppola sier til Framtid i Nord at han ikke har opplevd like stor trafikk til campingplassen siden 80-tallet. Campingplassen ble grunnlagt i 1965, og med på dagens drift har han Henrik Seppola og Anniina Aikio.

– Straks grensa til Finland åpnet, gikk det bare et par dager så eksploderte det her. Etter ei uke var det smekkfullt over alt, sier han til avisa, campingen ligger like ved grensen til Finland, og da det igjen åpnet for finske turister, sier Seppola, tok det få dager før det tok av. Alle tilgjengelige hytter og boenheter har vært fullt belagt, i tillegg til stor økning også blant dem som camper i telt, bobil eller vogn. Også flere norske reisende kommer innom.

– Vi har i år hatt 80 prosent finske og 20 prosent norske hos oss, noe som er flere nordmenn enn til vanlig, sier Seppola til Framtid i Nord.

Les saken her (artikkelen har betalingsmur): Brennfjell Camping opplever en enorm økning i besøkende

Vi tar med at campingplassen i nær 50 år har hatt folk på jobb som snakker finsk, og at det ved veien fins et skilt med teksten «puhumme suomea,» vi snakker finsk. Det har gjort campingplassen til egnet overnattingsted for Finske turister. Og folk fra Finland, sier Seppola, de reiser mer til Norge nå enn før.