Voksende misnøye blant medlemmene førte til kollektiv utmelding fra moderorganisasjonen. Her ser vi Alf Steinar Børresen, leder for Tana kvenforening. (Foto: Arne Hauge)

 

Tana kvenforening forlater Norske kveners forbund.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

På årsmøtet i Tana kvenforening tirsdag 19. februar, ble det enstemmig vedtatt å foreta en kollektiv utmelding av Norske Kveners Forbund, Ruijan Kveeniliitto. Tana kvenforening er en av landets aller største, og dermed kan så mye som 70 medlemmer ryke fra NKF-RK’s liste. Noe som i så fall utgjør mange prosent av den totale medlemsmassen.

Saken ble opprinnelig styrebehandlet 9. januar i år, og var innmeldt som egen sak til tirsdagens årsmøte, hvor det altså fikk støtte fra alle de tilstedeværende.

Misnøye knyttet til flere forhold rundt moderorganisasjonen skal ligge bak vedtaket om utmeldelsen, blant annet prosessen forut for at det var Vadsø, og ikke Tana, som først fikk kvensk språksenter.

Også i flere andre saker skal Tana kvenforening ha følt seg ført bak lyset, og det er en kjent sak at foreningen tidligere har rettet kritikk også mot kommunen for prosessen rundt etablering av kvensk språksenter. En etablering som enn så lenge ikke har funnet sted.

Vi tar med at på det samme møtet ble leder Alf Steinar Børresen gjenvalgt. Børresen er også styremedlem i den moderorganisasjonen som hans lokallag nå altså har valgt å forlate.