Å skrive kan for mange være terapeutisk, og det å finne stor glede i bøker er det flere som gjør. Kanskje har du fantasert om hvordan det ville vært å gitt ut noe selv? (Foto:Arkivfoto)

 

Om du tar glede i kunsten av å skrive, vil kanskje dette tilbudet falle godt i smak for deg.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Forfatterskulen er et gratis tilbud for de 10 elevene som blir plukket ut. Du vil møte lærere og mentorer som er blant Det Norske Samlagets fremste forfattere.

Skolen går i over ett år med fem helgesamlinger (fredag-søndag). I tillegg vil du få oppfølging av en etablert forfatter mellom samlingene, så du får en «hands on» opplevelse til en som jobber i feltet du drømmer om. Første samling vil finne sted 28.-30 januar 2022, og om du har stramt budsjett vil ikke det være et problem, ettersom både reise og opphold blir dekt. Det eneste det vil koste deg er tid, og som student er det heldigvis noe man har en god del av.

Forfatterskulen er et samarbeid mellom Det Norske Samlaget og Minotenk, med målsetning å skape et større og litterært mangfold, og å motivere flere til å delta i den offentlige samtalen. Om du klør i fingrene etter å fortelle verden hva som sitter i hjertet ditt, vil dette være midt i blinken for deg. Forfatterskulen er for skrivende med minoritetserfaring, og som søker må du være over 18 år og ennå ikke ha debutert som forfatter.

Les også: Inviterer til kvensk skrivekonkurranse

Noen eksempler på hva som regnes i begrepet «minoritetserfaring» er nasjonale minoriteter, skrivende med funksjonshemning, seksuelle minoriteter, kjønnsminoriteter, skrivende med samisk bakgrunn, flerkulturell bakgrunn eller innvandrerbakgrunn.

Søknaden skal inneholde et brev der du forteller om deg selv, bakgrunnen din, og hva som motiverer deg til å søke. I tillegg må du sende en 5-10 sider skjønnlitterær tekst eller saksprosa skrevet på nynorsk. Nynorsk vil være arbeidsspråk gjennom kurset, men det er ikke krav om at nynorsken må være feilfri.

Om du føler dette hadde passet deg- men du ikke har anledning til å delta, vil vi minne deg på den pågående kvenske skrivekonkurransen, som kanskje kan være med på å sparke i gang din debut som forfatter (Frist 1. november 2021).