Det var de mellomstore balkongflaggene og de minste bordflaggene som først forsvant. Nå skal lageret igjen fylles. (Foto: Liisa Koivulehto)

 

150 flagg bør holde en stund, tror Alta kvenforening.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Ruijan Kaiku har tidligere skrevet om de populære kvenflaggene, som på kort tid flagret vekk fra lager. Det gode salget var delegert til Alta Kvenforening, Alattion Kvääniseura, som i høst fortalte om mange henvendelser fra folk i flaggnød.

– I dag tidlig satte jeg flere flagg i bestilling, sier leder Grete Alise Nilima Monsen, noe hun sa mandag 17. desember.

Vi har bestilt 150 balkongflagg, og tror det skal holde en god stund, sier lederen, som med høyde for julen regner med å få flaggene en gang ut i januar neste år. Det er Flaggfabrikken as i Larvik som skal lage dem, en fabrikk som overfor Nilima Monsen har oppgitt produksjonstid på 2-3 uker. Balkongflaggene som nå bestilles er av den rektangulære typen, sier lederen, som bekrefter at disse har vært mer etterspurt enn den skråskårne «vimpeltypen.»

I tillegg til balkongflagg har vi også bestilt 100 pinneflagg. Ønsket var å bestille også bordflagg, men fabrikken var fri for stenger, så de flaggene kommer ikke før i februar eller mars.

Etter det Ruijan Kaiku kjenner til, skal det være snakk om at også andre aktører vurderer å selge kvenflagget, heriblant Halti kvenkultursenter og muligens kvenforeningen i Lakselv i Porsanger.