Med en ekstra flaggstang på plass er det ikke lenger konkurranse om plassen. 

 

Nå kan det norske, samiske og kvenske flagget svaie samlet i vinden ved Ishavskatedralen (Tromsdalen kirke) i Tromsø. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Sokneprest og daglig leder for Tromsøysund menighet May Line Angell. (Foto: privat)

De med et ekstra årvåkent øye har kanskje lagt merke til at det nå er tre flaggstenger utenfor ishavskatedralen i Tromsø hvor det tidligere bare var to. Sokneprest og daglig leder for Tromsøysund menighet May Line Angell forteller at den ekstra flaggstanga har vært planlagt lenge, og at de nå var glad for å få stanga opp før Kvenfolkets dag.

– Det er jo for å vise mangfold og alle ressursene vi har i vår landsdel. Vi er oppfordret av biskopen til å bruke de tre språkene og vise alle tre kulturene, sier hun.

Synlig plass

Det er Tromsøysund menighetsråd som har bestemt at flaggstangen skal på plass, og Angell forteller at det i flere år har vært snakk om det. Planen var å få den montert allerede i høst, men det var vanskelig å få noen til å utføre arbeidet da. Likevel var det akkurat nok tid til å få montert stanga før Kvenfolkets dag.

– Første gang vi flagget med alle tre flagg var 21. februar 2021. Der er noen i menighetsrådet som har jobbet aktivt for at kvensk språk og kultur skal være synlig både i byen og i menigheten. Ishavskatedralen er i tillegg en synlig plass i Tromsø både for alle som bor i byen og for alle som kommer til byen.