Fristen er fastlagt, men har du et søknadsverdig prosjekt på gang? (Illustrasjonsfoto: Riinakaisa Laitila/Kvensk institutt)

 

Kulturdirektoratet har overtatt den kvenske og norskfinske prosjekt-potten. Nåløyet er smalt, men kanskje verdt å søke likevel?

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Da har vi fått bekreftet at søknadsfrist for prosjektstøtte ved Kulturdirektoratet er 2. februar 2023», meldte Troms og Finnmark fylkeskommune i ei pressemelding for noen dager siden.

To ting å merke seg om bakgrunnen for dette. For det første at ordningen fra og med i år er flyttet fra nevnte fylkeskommune, over til et direktorat som inntil nylig het Kulturrådet. Ut over disse potensielt forvirrende detaljene, framstår søknadsskjema og retningslinjer om lag som før, slik at dersom du tidligere har søkt, vil du kjenne deg greit igjen.

Foruten midler som tildeles lokalt for Finnmark og Troms, er potten fra Kulturdirektoratet den viktigste for kvener med prosjekt i tankene. Tilskuddet skal bidra til revitalisering og utvikling av kvensk språk, samt fremme kvensk/norskfinsk kultur. Som tidligere poengtert skal ordningen spesielt fremme språk og identitet hos barn og unge. Verdt å tenke på idet man setter sammen prosjekter, kan det bekreftes.

Her er lenke til Kulturdirektoratets tilskuddsordning:

Prosjekttilskudd til kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur