Noen av de ansatte i det nye Arvo Regnskap AS. (Kuva: Knut Tore Jevnesveen) 

 

Får mer «verdi» enn noen gang.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Regnskapsfirmaene Atria Regnskap og Rådgivning AS og Reisa Regnskap AS i Raisi/Nordreisa har fusjonert. Det nye selskapet vil også få et nytt navn, med et kvensk «innslag», nemlig Arvo Regnskap AS.

Det er mediehuset Framtid i nord som først meldte dette.

Kvensk fornavn

Vivian Grønlund og Maryann Mikkelsen skal lede det nye regnskapsselskapet i Nordreisa. (Kuva: Ole Gunnar Severinsen)

Den fremste delen i det nye selskapsnavnet, «Arvo», er som hentet rett ut av den kvenske ordboka. På norsk betyr det «verdi.»

Og fornavnet er hentet ut av ordboka. Det bekrefter daglig leder i Atria regnskap, Maryann Mikkelsen, overfor Ruijan Kaiku:

– Vi fant navnet i den kvenske ordboka, og likte både navnet og verdien av det, sier Mikkelsen.

Les også: Nettselskap i Nordreisa endrer navn i kvensk favør

Mikkelsen skal inn som daglig leder i det nye Arvo Regnskap, i tospann med Vivian Grønlund som i dag leder Reisa Regnskap.

Bevisst valg

Mikkelsen vet ikke om noen av de ansatte betegner seg som kvener, men sier at det har vært mye fokus på det kvenske i Nordreisa de siste årene. Hun tror både det, og at også andre selskap gjør seg unike ved å velge et kvensk navn, kan ha spilt en liten rolle:

– Vi var i alle fall helt bevisst på å se etter noe kvensk, sier hun.

Hun sier navneprosessen har gått i flere runder, og at de ansatte har vært involvert hele veien.

– Det var ei av de ansatte som fant navnet i ordboka og la det fram. Både de andre ansatte og selskapet vi fusjonerer med syntes det var et kjekt navn og en fin betydning. Det kom ingen negative reaksjoner, og da ble det slik, sier hun.

– Det minner også litt om navnet vi nå forlater, Atria, så vi liker vel navn i den stilen. Det nye navnet har imidlertid en mer lokal tilknytning, sier Mikkelsen.

Kjære leser. Kjenner du til noen bedrifter som har kvensk navn, eller kvenske elementer i navnet, gjerne av nyere dato? Tips gjerne journalisten på e-post: pal@ruijan-kaiku.no

Les også:

Professor om valg av firmanavn: – Interessant