«Viktig at minoriteter støtter andre minoriteter.» (Skjermbilde fra Kvääninuorets facebook-side)

 

Kvenungdommen viser støtte til andre minoriteter, denne gang den samiske.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Etter fire døgns okkupasjon i Olje- og energidepartementets lokaler i Oslo, ble demonstrantene båret vekk natt til mandag. Demonstrasjonene fortsetter likevel utenfor bygningen, og støttemarkeringer finner sted også andre steder.

Som i Tromsø, der Kvenungdommen stilte opp for å vise sin solidaritet med aksjonistene som vil ha vindmøllene på Fosen-halvøya fjernet. I tråd med det de omtaler som en bindende høyesterettsdom.

«I dag deltok vi på støttemarkeringen for Fosen som ble arrangert i Tromsø», meldte Kvenungdommen på sine sosiale medier. Dette var lørdag 25. februar, hvor det i skrivende stund har kommet inn 77 likerklikk på tiltaket. Kvääninuoret skriver:

«Det pågående menneskerettighetsbruddet i Fosen-saken har vist oss nok en gang at staten ikke er redd for å bryte egne lover og regler for å stoppe urfolks rett til kulturutøvelse. Det er viktig for Kvenungdommen at minoriteter støtter andre minoriteter, og vi sender vår støtte til samene på Fosen og aksjonistene i OEDs lokaler i Oslo.»

Les også denne saken fra Altaposten: Vrengte kofta til støtte for aksjonistene