Kvääninuoret jobber og står på og gjør mye fint for kvensaken. Nå behøver de å få inn en vikar for seks måneder. (Foto: Åsne Mellem)

 

Vet du litt om kvener og kvensk eller meänkieli, ja da har du et fortrinn hvis du søker. 

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det er Kvääninuoret, Kvenungdommen, de ser seg om etter kollega for et seks måneders vikariat. Vikariatet er på 20 prosent, og går nærmere bestemt ut på å jobbe som ungdomsmedarbeider i foreningen. Tilsetting fra årsskiftet, heter det i ei pressemelding fra Kvenungdommen, utsendt mandag 8. november i år.

«Vi søker en engasjert, utadvendt, ansvarsfull, strukturert og effektiv person med god samarbeidsevne», heter det fra foreningen, som også skriver at det er fordelaktig med kjennskap til organisasjonen. Også kunnskaper i kvensk eller meänkieli vil gi fortrinn, kan det meldes.

«Vi kan tilby en spennende, variert og sammensatt arbeidshverdag som er preget av prosjekt- og sesongarbeid, og et tett samarbeid med Kvääninuoret og Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto.»

Når det gjelder øvrig relevant kompetanse og praksis, så opplyses det å være en fordel, men intet krav.

Vi tar med at dersom du får jobben, så blir ditt viktigste ansvarsområde å støtte opp om arbeidet i Kvääninuoret, samt ha ansvar for den daglige driften av ungdomsorganisasjonen. Det innebærer så ymse, blant annet å følge opp styrets arbeid, legge til rette for aktivitet, gjennomføre konkrete oppgaver, ha dialog og samarbeid med ulike aktører. Det hører også til jobben å planlegge og gjennomføre møter og arrangementer av ulik størrelse. Ungdomsmedarbeideren deltar også i prosesser med å søke og rapportere midler, pluss har ansvar for jevnlig oppdatering av nettsider og sosiale medier i samarbeid med Kvääninuoret og mediekonsulent.

Det siste betyr at gode data- og programferdigheter er avgjørende viktig, fordi hoveddelen av arbeidet og samarbeidet er digitalt. Kjennskap til og erfaring med bruk av Facebook og Instagram er også en fordel, tar vi avslutningsvis med.

Spørsmål og interesse? Da kan du snakke med generalsekretæren for moderorganisasjonen NKF-RK, det står for Norske kveners forbund, Ruijan Kvääniliitto. Han heter Ivar Johnsen, og når på ivar@kvener.no, eller telefon 994 28 066. Du kan alternativt kontakte ungdomsmedarbeider Nora Marie Ollila Sandmo, på epost ungdom@kvener.no, eller telefon 913 64 963.