Pål Vegard Eriksen er strålende fornøyd med det trespråklige skiltet til hjembygda si. KUVA PRIVAT

Pål Vegard Eriksen er strålende fornøyd med det trespråklige skiltet til hjembygda si.
KUVA CHARLOTTE VANGEN PERSEN

 

.

De siste dagene har det blitt lagt ut mange bilder av de nye trespråklige skiltene i Kåfjord kommune. Det er tydelig at skiltene vekker glede og stolthet.

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

– Det har skjedd noe stort og noe viktig. Kåfjord kommune, min hjemkommune, har fått trespråklige skilt! Det er stort fordi det inkluderer og forteller noe om vår felles kulturarv og vår bakgrunn, det sender ut et signal om at vi har en trespråklig historie, og ikke minst; Kåfjord kommune er med dette blant de få kommunene som går foran på dette området, skriver Pål Vegard Eriksen på sin facebookside, sammen med et bilde av seg selv foran hjembygdas nye trespråklige skilt.

– For meg personlig var det utrolig stort å komme kjørende rundt Manndalsklubben, inn mot min hjembygda, og se at også det kvenske navnet på Manndalen var tatt med. Det skulle nesten ikke være mulig, men jeg følte meg umiddelbart mer hjemme, mer stolt av hjemplassen, mer stolt av min bakgrunn og identitet. Jeg får ikke uttrykt nok glede! skriver han videre.

Sambygdning Lisa Vangen har også tatt i bruk sosiale medier for å uttrykke sin glede over de nye skiltene i Manndalen – Olmavankka.

– En gledens dag! Gratulerer alle Kåfjordkvener, halvkvener, kvartkvener, alle desimalskvener, nordkalottcocktailer og Kulturkommunen Kåfjord! En del av mitt hjerte falt på plass i dag, skriver hun på sin facebookside.

Kåfjord er dermed den andre kommunen i Nord-Troms med trespråklig kommunenavn, etter Storfjord kommune.

 

Følgende bilder er tatt av Pål Vegard Eriksen

viikka2-foto-palvegarderiksen talosvankka-foto-palvegarderiksen siennalahti-foto-palvegarderiksen pirttavaara3-foto-palvegarderiksen olmavankka2-foto-palvegarderiksen