De fleste har lært seg å kjenne igjen flagget, men vet du noe særlig mer om kvenfolket? (Foto: Arne Hauge)

 

Barila i Alta er stedet for deg som vil høre foredrag i regi av en av landets mest kunnskapsrike innen det kvenske feltet, professor emeritus Einar Niemi.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Profesor emeritus Einar Niemi. (Foto: Arne Hauge)

Torsdag 12. desember kommer professor emeritus Einar Niemi til Alta for å holde foredrag. Tittelen er temmelig selvforklarende; «Kvenenes historie på 100 minutter,» med den vel så forklarende undertittel «Kvenene i fortid og nåtid – en strid om historien.»

Stedet å være er altså puben Barila, med foredragsstart klokken 18. Einar holder på et par timer framover, og et godt råd er å være tidlig ute, for her kan det blir trangt om saligheten. Allerede rapporteres det mange som skal på arrangementet, hvor vi naturligvis forventer at også Altas mange kvener kjenner sin besøkelsestid.

Skulle du derimot mangle anledning til å delta på arrangementet, så kan du se det fra godstolen hjemme, forutsatt et nettbrett eller liknende på fanget. Vi streamer foredraget, slik at det blir udødeliggjort og kan ses om og om igjen. Mer info om dette følger.

Vi tar med at få har forsket mer på den nordlige landsdelens historie enn Einar Niemi, inkludert landsdelens utvikling som region. Niemi har samtidig hatt en særlig forskningsinteresse for kvenene, spesielt dem som kom til Varanger og Vadsø.

I dag er Niemi pensjonist, men har fortsatt tilknytning til Norges arktiske universitet.

Vi sier hjertelig velkommen til hyggelig lag og lærerikt foredrag.