Det er bare å smøre seg inn med nye lag tålmodighet. Flaggene med kurs for Alta ble nemlig vinket tilbake grunnet produksjonsfeil. (Foto: Arne Hauge)

 

Det beste som kan sies om den store forsendelsen, var at den i det minste gikk nedenom og hjem med flagget til topps.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Her følger en kort oppdatering på flaggfronten. Det er lite å rope hurra for:

Leder Grete Alise Nilima Monsen i Alta kvenforening har lenge jobbet for flere kvenflagg i populære størrelser. Nå som det lyktes henne å få det til – i form av en større forsendelse fra Flaggfabrikken AS i Larvik – viste det seg at varene inneholdt ulike feil.

Kan hende små og skjønnsmessige feil for det utrente øye, på den annen side ville en kvalifisert kven trolig oppdage at kvenrosen manglet en farge, samt muligens også at flaggene hadde feil mål hva størrelse angår.

Batchen med flagg skulle ankomme Alta denne uken, og det var sist fredag at Grete Alise fikk den trasige telefonen fra fabrikken. Ruijan Kaiku er kjent med at kvenlederen likevel sier seg glad for at fabrikken tok ansvar, og stoppet forsendelsen før kunden rakk å pakke den ut.

Nå må altså flaggene produseres på nytt. Rundt en måneds tid, har fabrikken sagt til kvenforeningen at dette vil ta. Her flagrer med andre ord hele februar fra oss, likevel bør det vel holde til Kvenfolkets dag den 16. mars.

Uten at vi verken tør garantere det, eller undersøke hva oddsen måtte være.