– Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten, sier Pål Vegard Eriksen. (Foto: Lill Vivian Hansen)

 

Utpå nyåret starter Pål Vegard Eriksen (31) som journalist i landets eneste avis for kvener/norskfinner.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Etter syv år ved Halti kvenkultursenter, begir Pål Vegard Eriksen seg ut i journalistikkens verden.

– Jeg hadde et ønske om å prøve noe nytt, hovedsakelig. Hadde en gang en plan om å ta journalistikk som høyere utdanning, men det ble det ikke noe av, sier han overfor Ruijan Kaiku. Likevel, tanken om en gang å jobbe som journalist levde videre i beste velgående.

I dag er Eriksen daglig leder for Halti kvenkultursenter IKS, og har før det jobbet i deltidsstilling for Norske Kveners Forbund (NKF). Der lagde han blant annet nyhetssaker for NKF’s egen nettsiden, dermed er han langt ifra ukjent med journalistisk arbeid.

Personlig interessefelt

– Det var kanskje ikke journalistikk i den forstand, men jeg gjorde intervju med folk og tok bilder av dem, og lagde saker som var relevante for forbundet, sier han.

– Og så har jeg jo skrevet en del andre ting. Ikke nyhetssaker, men leserinnlegg, sier den blivende journalisten.

Det kvenske er mer enn kun en jobb for Pål Vegard. Det er også hans personlige interessefelt, noe det har vært svært lenge for 31-åringen.

– Da muligheten for jobb i Ruijan Kaiku dukket opp, ville jeg sjekke om det var mulig å få til, sier han. Som vi forstår; det var det definitivt, Eriksen skal etter planen starte i sin nye jobb 1. februar.

Mer konkret

– Det blir spennende. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier han, og understreker at det lå en grundig avveining bak valget om å skifte beite. Han trives i jobben som daglig leder, men ønsket om å prøve noe annet ble avgjørende.

– Jeg tenker at jeg får jobbe ennå mer konkret enn jeg gjør i dag, og med en annen type ansvar. Jeg får ikke personalansvar og økonomiansvar som jeg har i dag, og så får jeg jobbet ute i felt og møtt folk, forklarer han.

Ruijan Kaiku holder til i Alta under paraplyen til Nordavis, på den annen side er kvenmiljøet å finne over det ganske land. Pål Vegard slipper således å flytte:

Mye å sette seg inn i

– Det kvenske landskapet er jo spredd, på godt og vondt. Så det er greit at media også er det. Det skjer jo utrolig mye i Storslett og Nord-Troms som man kan følge ennå tettere når man er fra området. Jeg kjenner området godt, og vet hva som rører seg, sier Eriksen, som altså får kontor på Storslett også i sin nye jobb.

– Det er bra for regionen også, at det er en kvensk journalist her også, tilføyer han.

Når spurt hva han føler om å starte, svarer Pål at han er veldig spent.

– Det er jo nytt for meg, selvfølgelig. Det er mange ting å sette seg inn i. Det blir det. Men jeg er veldig spent, og gleder meg til å komme i gang. Det er klart at man har noen forventninger, men man skal være litt forsiktig med å forvente for mye. Må rett og slett se hvordan arbeidshverdagen blir. Jeg håper og tror jo at jeg får muligheten til å være en del ute på feltet og møte folk, avrunder han.