Markeringen av Vaimoittenpäivä på Kainun institutti – Kvensk institutt gikk over all forventning (foto: Riinakaisa Laitila / Kainun institutti – Kvensk institutt)

 

Vaimoittenpäivä i Børselv ble holdt på Kainun institutti – Kvensk institutt i fine utstillingsrammer. Der dukket det også opp nye ord tilknyttet kvensk husflid.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Feiringen av Kvinnedagen i Børselv gikk over all forventning, og Kainun Institutti – Kvensk institutt kan melde om over 50 besøkende på dagen.

– Det var tomt for kake før de siste gjestene kom, så vi måtte finne noen nødløsninger. Heldigvis hadde vi masse kaffeost, så alle var veldig fornøyde, forteller kulturmedarbeider Riinakaisa Laitila.

Det kom over 50 besøkende for å feire Kvinnedagen hos Kvensk institutt i Børselv. (Foto: Riinakaisa Laitila/Kainun institutti – Kvensk institutt)

Arrangementet varte i til sammen tre timer, og var fylt med språkkafé, bingo med fine kvenske premier og husflidsutstillingen.

– Vi hadde språkkafé der vi spurte de eldre om kvenske ord som vi ikke kjenner til. Vi fikk samlet mange nye ord, flere verb og substantiv som tilhører kvinnelig husflid, sier Laitila.

Bingoen foregikk på kvensk, så dersom man ikke skjønte hvilket tall som ble ropt opp, var man nødt til å spørre naboen.

– Det var kjempe gøy, og det var mange som likte det, sier arrangøren. Som oppsummert bekrefter at markeringen av Kvinnedagen 8. mars 2023 i Børselv, ble en suksess.

Det ble bingo med kvenske tall, og flere nye ord er lagt til i vokabularet (Foto: Riinakaisa Laitila/Kainun institutti – Kvensk institutt).