Ronja Lindbach fra Vadsø. (Pressefoto)

 

– Mens jeg komponerte sangen dalte snøen utenfor vinduet, forteller Ronja Lindbach. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Ronja Lindbach (Pressefoto)

Fredag 4. desember slapp vadsøartist Ronja Lindbach sin første julesang. Låta «Winter Alone» beskrives som en julesang utenom det vanlige.

– Jeg har alltid hatt lyst til å skrive en julesang, men aldri visst hva jeg vil formidle. Eller det trodde jeg hvert fall, helt til jeg satte meg ved pianoet og innså at jeg hadde skrevet én, forteller Ronja om hvordan sangen ble til.

– Mens jeg komponerte sangen dalte snøen utenfor vinduet. Det føltes som om alt hadde sin plass, til og med snøfnuggene landet perfekt på bakken. Julen er jo en koselig tid hvis man har noen å dele den med, men det er lett å føle seg trist og alene i den tiden på året hvor man skal være mest lykkelig. Denne sangen handler om å søke etter en plass å høre til, som et snøfugg i vinternatten, sier Lindbach.

Tidligere i år har hun gitt ut  låtene A great day, You would’nt know og Freedom. Hun sang også på kvensk for Sannhets- og forsoningskommisjonen i Vadsø i 2019.

Sangen er spilt inn på Kysten Studio i Tromsø og er produsert av Emil Karlsen fra Tromsøbandet Resirkulert. Det er den ferde singelen fra Ronja Lindbach som utgis på Mano Music.