Thomas Modeen: Street Light Rings

 

Finner snakker om design.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I 2018 arrangerer Kunsthøgskolen i Oslo og Finno i samarbeid en foredragsserie hvor dagsaktuelle finske formgivere fra ulike designfelt løftes fram. Spørsmålet er hva som i dag skjer i finske designkretser, og hvordan ser finsk design ut i 2018?

Denne gangen møter vi Thomas Modeen, grunnlegger av Architects Independent, et ifølge arrangøren «Doha, Qatar-basert finsk-kuwaitisk arkitektur- og designkollektiv.»

– Modeen har sammen med sin kone Maysaa Almumin grunnlagt Architects Independent. Begge har arkitektutdanning, men deres prosjekter spenner fra smykkedesign til arkitektur, fra reklamer til film, samt en rekke andre praksiser, heter det fra arrangørhold.

Modeens foredrag heter «Celebrating Empirical Vagueness – Stories About a more Elastic Approach to Design.» Presentasjonen vil inneholde historier om prosjekter som spenner fra smykkedesign til produktdesign, møbeldesign til interørdesign, arkitektur til urbant design, og andre design som ikke passer inn i noen av de nåværende design-kategoriene.

Tid: Tirsdag 25. september klokken 17

Sted: KHiO – Kunsthøgskolen i Oslo, auditoriet i Fossveien 24 i Oslo

For mer info: Kunsthøgskolen