Marja-Leena Juuso reiser ofte til Norge for å gjøre en innsats i vårt helsevesen. (Foto: Lill Vivian Hansen)

 

– Jeg trives i med å jobbe i Norge. Det er trivelige folk og bedre lønn, sier småbrukeren og sykepleieren fra Ranua sør for Rovaniemi.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Jeg kom hit sent på kvelden mandag og begynte tidlig på jobb tirsdag morgen. Det var litt tøft. Men nå går det greit, sier Marja-Leena Juuso fra Ranua i Finland.

Etter jobb i Skibotn ble Juuso på tampen av oktober satt inn for å styrke laget ved Klinikk Alta, som i takt med koronavirusets inntog ved sykehuset i Hammerfest har fått flere oppgaver og økt bemanning. Det er Altaposten som skriver dette.

– Jeg var aldri i tvil om at jeg ville si ja til å jobbe i Alta, jeg hørte at det var et sykehusopplegg her, sier sykepleieren overfor avisa. Hun har i denne omgangen vært i Norge i seks uker, og beklager at koronaen har gjort det tyngre å reise i mellom landene. Hjemme i Ranua har hun gården og mann og to katter, men liker likevel pendlerlivet til Ruija i Norja.

– Jeg trives med forskjellige utfordringer og det er kanskje derfor jeg jobber slik jeg gjør. Det kan bli slitsomt i lengden, samtidig er det er drivkraften, sier den innleide sykepleieren overfor Altaposten.