Kristin Vollstad fra Nordreisa er synlig stolt av sin kvenske tilhørighet. (Foto: Instagram Nordreisa Kickboxingklubb)

 

– Jeg er stolt av mine kvenske røtter, og jeg synes det er fint å kunne vise fram min tilhørighet, sier Kristin Vollstad som sist helg jublet med kvenflagget da hun tok VM-sølv i kickboksing.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruija-kaiku.no

 

Da Kristin Vollstad tok nok en sterk VM-medalje i kickboksing sist helg, valgte hun å markere dette på sosiale medier med å posere med kvenflagget sammen med det norske flagget. Det ble naturligvis lagt merke til, blant annet var Framtid i nord raskt ute med å melde gladsaken. Til Ruijan Kaiku sier sølvvinneren at hun alltid har vært opptatt av å vise hvor hun kommer fra.

Og da jeg nylig fikk det kvenske flagget i gave fra mamma, var det naturlig at det skulle bli med til VM, sier den kvenske toppidrettsutøveren fra Nordreisa.

Små marginer

– Det flagget blir nok med på mange flere turer framover, sier hun.

Vollstad konkurrerer for Figther Kickboxing klubb og det norske landslaget, og selv om hun tapte gullkampen i VM nå, ble det gull sammenlagt i World Series. Dette er hennes andre VM-sølv, det forrige tok hun i 2015. Den råtøffe kickbokseren vant for øvrig VM for to år siden. Vollstad har også gjort det svært sterkt i en rekke andre internasjonale mesterskap.

Ga alt hun hadde

– Det er alltid veldig kjipt å tape, men jeg synes at det var en jevn og tøff kamp. Vi ville begge to veldig gjerne vinne. Jeg ga alt det jeg kunne. Jeg kunne ikke gjort mer, men jeg kunne gjort ting annerledes, sier Vollstad om helgas finale mot Tennesse Randall fra Storbritannia. De to har møttes flere ganger det siste året, opplyser hun til Framtid i nord.

Overfor avisen har sølvvinneren klargjort at det i slike kamper er små marginer, men at det gjør sporten så gøy.

Det kan bikke litt begge veier. I dag som alle de andre gangene vi har gått kunne det gått min vei, men hun har marginene på sin side, sier Vollstad.