– Leiren er særlig viktig for oss nå, sier Kai Petter Johansen. (Foto: Studieforbundet kultur og tradisjon) 

 

Forbundslederen ser fram til å treffe svenske kvener.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Norske kveners forbund og mange av våre medlemmer har over tid hatt nær kontakt med våre kvenske venner i STR-T og Kväner – Lantalaiset i Sverige. Reiserestriksjoner har gjort det vanskelig å møtes de siste årene, men landegrensene har i denne tiden effektivt demonstrert at vårt språk og vår kultur lever i flere land. Denne leiren er derfor særlig viktig for oss nå, heter det fra leder i NKF-RK, Kai Petter Johansen i ei fersk pressemelding.

I og med at restriksjonene nå er lettet, kan svenske og norske kvener delta sammen, og først ut er kulturleiren i Kvænangen i Troms i august i år. «Et språk, en kultur, ett folk» er et samarbeidsprosjekt mellom Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto (NKF-RK) og Svenske Kväner – Lantalaiset Kiruna., der formålet naturligvis er å dele av respektive kvenske kultur på tvers av landegrensene.

Les også denne saken: – Endelig klar for leir

– Vi har et spennende program som kan bidra til å øke forståelsen av hverandre og samtidig minne oss på at vårt språk og vår mangfoldige kultur også er levende i våre naboland. Vi gleder oss stort til å få utveksle kunnskap mellom oss og våre svenske naboer, sier Johansen.

Vi tar med at Svenska Kväner – Lantalaiset er en lokalforening av det Svenske Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset. Foreningen holder til i Kiruna, Kieruna.