Påskekaka fra Pascal kom godt med for en hardtarbeidende sykepleier. (Foto: Privat)

 

Mettende oppmuntring etter lang vakt på sykehuset.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kim Amundsen. (Foto: Privat)

– Kaka var så stor at halve ble fryst ned til en senere anledning, sier Kim Amundsen, han jobber som sykepleier i Oslo. Kim er opprinnelig fra Honningsvåg i Finnmark, han vokste siden opp på Sortland i Nordland, og valgte i voksen alder å bosette seg i hovedstaden. De siste ukene, bekrefter han, har det vært nok å gjøre for folk i hans profesjon.

– Derfor var det fint å få en sånn spiselig overraskelse på døra etter en lang vakt, sier sykepleieren, som blant annet jobber med å ta smitteprøver av folk som er redd de har pådratt seg koronaviruset, eller som tilhører grupper utvalgt av myndighetene for slik prøvetaking.

Fra tanta

Som opprinnelig honningsvåging ville det gitt lave odds å vedde på at Kim ikke har kvenske røtter, noe han da også har. Det var hans oldemor på farssiden som i sin tid kom over fra Finland. Fint nok å ha flere etniske ben å stå på, synes Kim, som likevel ikke går og tenker i det daglige på sin kvenske slektsbakgrunn.

Kaka fikk han fra ei tante nordfra, den ble bestilt på nett fra Pascal i Oslo og levert rett på døra. Kaka var i forbindelse med «tantongens» bursdag, han fylte 33 i mars, men ble også sendt som en oppmuntring til en førstelinjekjemper i den vanskelige krigen mot korona.

To egg i rede

«Kim jobber som sykepleier og fortjener i disse dager litt ekstra,» ble det påpekt i bestillingen, og folkene på Pascal, de fulgte opp. Gjorde tydeligvis sitt aller ytterste med kaka. Helsearbeideren kom hjem fra vakt til ei skikkelig luksus sjokolade påskekake med to flotte sjokoladeegg i rede som dekor.

Det var en spennende variasjon med kake i stedet for blomster, og smaken var kjempegod. Man kjenner på smaken at det er kvalitetsråvarer, så kake som avveksling for blomster kan absolutt anbefales alle som vil sende en bursdagshilsen eller oppmuntring i hverdagen, oppsummerer sykepleieren.

Et siste bilde av kaka før det var for sent å forevige hele. (Foto: Privat)