Kvensokken er en fin kulturmarkør, men den rusler rundt nokså alene. Så kan du tenkes å ha kvenske ting liggende? Noe du har fått, arvet eller laget selv? Bli med i Ruijan Kaikus konkurranse. (Foto: Arne Hauge)

 

Arvet, fått i gave eller selv laget en kvensk kulturmarkør? Send inn et bilde av tingen pluss noen linjer og bli med i konkurransen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det er enkelt å delta i Ruijan Kaikus konkurranse. Ta bilde av gjenstanden du ønsker å delta med, og skriv noen linjer om den. Det teller positivt inn overfor juryen hvis du også legger ved eventuell oppskrift eller framgangsmåte. Typisk eksempel er strikkemønster, men også framgangsmåte ved laging av eksempelvis knivslire teller positivt, siden andre da lettere kan lage den samme tingen.

* Send bilde og tekst til: redaksjonen@ruijan-kaiku.no
* Du kan også skrive ut bilder og tekst og sende det som vanlig post til: Ruijan Kaiku, boks 1193, 9504 Alta.

Hive seg rundt

I tillegg til at din kvenske kulturmarkør blir vist fram i Riujan Kaiku, byr vi også på pengepremier. Vinneren av konkurransen belønnes med kroner 3.000, andreplass med kroner 2.000 og tredjeplass med kroner 1.000. De 5 beste bidragene får i tillegg det nydesignete Ruijan Kaiku kruset.

Frist for å sende inn bidrag er 1. mars 2019, og i mellomtiden forbeholder Ruijan Kaiku seg retten til å publisere innsendte bidrag, både på papir og nett. Dette gjelder også bidrag som ikke premieres. Hvis juryen er i tvil, kan de så langt det er praktisk mulig be om å få se gjenstanden fysisk. Eventuelle utgifter til henting/frakt vil da bli dekket av Ruijan Kaiku.

Juryen består av Ivar Johnsen fra NKF, Rune Sundelin fra Universitetet i Tromsø og Heidi Nilima Monsen fra Ruijan Kaiku.