Folkreggaeband gjester de kvenske kulturdagene i Nord-Troms.

Denne sommeren kan du oppleve noe litt utenom det vanlige når The Meänland gjester Paaskiviikko. Bandet spiller nemlig noe så uvanlig som reggae på meänkieli.

– Musikalsk er The Meänland inspirert av blant andre Bob Marley og Sting, og med tekster på finsk og meänkieli, avslappende toner og kjente baktakt-rytmer, vil publikum tas med på en åndelig og tidvis politisk reise, stadig krydret med en god dose humor, røper Pål Vegard Eriksen, daglig leder for festivalarrangør Halti kvenkultursenter.

Bandet fra Tornio- og Haparanda skal spille to konserter under de kvenske kulturdagene.

– Kvensk musikk er ikke så utbredt i Norge som vi kanskje skulle ønske, men Tornedalen er heldigvis ikke så altfor langt unna og her er man begavet med mange dyktige musikere. Vi tror dette kommer til å bli minnerikt, sier Eriksen.

I april slapp The Meänland sin første musikkvideo, «Akka huutaa ja pauhaa» (Kjerringa skriker og brøler), den kan du se her: https://youtu.be/rpRPxbu2PTI 

Paaskiviikko går av stabelen i perioden 6.-12. juni. The Meänland spiller på Kvænangsbotn grendehus fredag 10. juni og på Halti kulturscene lørdag den 11.