Festivalsjef Egil Borch og co har nok en gang dratt i land en meget vellykket Kipparin festivaali. (Foto: Arne Hauge)

 

Det var sol, glovarmt og stint av folk. Selv om det også var vindstille, sier vi vel blåst for årets festival. 

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

 Vi er storfornøyd både med forberedelsene til og gjennomføringen av årets festival. Helt fantastisk, sier festivalsjef Egil Borch.

Det var hundrevis av folk i området hvor festivalteltene sto (hvor det var kafé og salgsboder), det var masse folk også på motsatt side av bygget til Kvensk institutt hvor de ulike håndverksaktivitetene fant sted, og, som vi ser på dette bildet, det var fullt også i salen under de ulike arrangementene innendørs. (Foto: Arne Hauge)

– Og så er det ett eller annet med været på Kippari-festivalen. Det blir fint vær hvert eneste år, så der har kvenene hatt hellet med seg. Kanskje det ligger noe i ordtaket om at den som ler sist, ler best, sier Borch, uten at Ruijan Kaiku spurte nærmere om hva han egentlig mente med det. Derimot er han mer opptatt av å rose dem som ros fortjener: Børselv for å være den flotte bygda den er, publikum for å stille trofast opp hvert eneste år, og sist, men ikke minst; staben rundt festivalen.

Denne firbente festivaldeltakeren fikk erfare et hyggelig faktum; under Kipparin festivaali i Pyssyjoki er det alltid fint vær. (Foto: Arne Hauge)

Festivalstyret, sier Borch.

– En utrolig profesjonell gjeng som har vært med stort sett i alle år. Og i tillegg har vi alle de frivillige. Til sammen er 60 personer involvert i Kipparin-festivalen, og alle har gjort en kjempeinnsats. En stor takk til dem alle, oppsummerer Borch.

– Antall solgte billetter ser veldig lovende ut. Kanskje til og med bedre enn i fjor, sa Annie Nygård midt på dagen lørdag. Da strømmet folk ennå til festivalområdet for å delta i et program som knapt var halvferdig. Her ser vi Nygård sittende ved billettbordet, i selskap med Synnøve Utsi (i midten). (Foto: Arne Hauge)

Ruijan Kaiku lover å komme tilbake med flere saker fra årets store kvenske happening i Børselv, Pyssyjoki.