I 2016 viste Astrid Ballo fram sin flotte kvendrakt på direkten til NRK Nordnytts Liss J. Leite.
KUVAT RUIJA KVENMUSEUM

Har du lyst til å dele DIN feiring av Kvenfolkets dag med meg? 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

Hvis det er en dag i året jeg personlig skulle ønske jeg kunne vært flere steder på en gang, så er det Kvenfolkets dag. Som kvenjournalist syns jeg at det er utrolig artig at denne markeringsdagen feires flere og flere steder rundt om i Norge, og ikke minst hos vårt nabofolk i Sverige.

Jeg skulle gjerne vært sammen med deg enten du mesker deg med kvenkake, rognbollseuppe eller kaffijuusto, eller skal på konsert, film, foredrag, språkkafé eller kvensk gudstjeneste. Eller kanskje du har en helt annen måte å markere kvenfolkets dag på. Kanskje du pynter deg i din fineste kvendrakt eller med noe annet «typisk kvensk»? Dessverre kan jeg ikke være alle steder på en gang, men kanskje du vil dele din feiring med meg og Ruijan Kaikus lesere?

Send gjerne bilder og noen ord, eller kanskje til og med en videosnutt til heidi@ruijan-kaiku.no -så kan jeg dele det videre med våre lesere.