Fra Kvenseminaret 2018, arrangert av Troms fylkeskommune. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Klart for nytt seminar om det kvenske.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«En framtid for kvensk språk og kultur,» det er tema når Troms fylkeskommune for andre gang inviterer til Kvenseminaret.

Blant foredragsholderne finner vi kjente navn som Einar Niemi, Inger Birkelund, Kristin Mellem, Hilde Skanke og Pål Vegard Eriksen, for å nevne noen.

Bakteppet for årets tema er det internasjonale språkåret for urfolk, samt den nye oppgaven Troms og Finnmark fylkeskommune har fått fra og med 2020, nemlig å forvalte de kvenske midlene fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

En blomstring

– Det har skjedd en fantastisk blomstring i de kvenske miljøene de siste årene, som vi er veldig stolte over, sier fylkesrådsleder Willy Ørnebakk.

– Vi ønsker å være en positiv aktør som bidrar til god samfunnsutvikling i de kvenske miljøene. Vi håper at Kvenseminaret kan etablere seg som en viktig møteplass de kommende årene, sier Ørnebakk.

Kom med innspill

Troms fylkeskommune melder at de i forbindelse med seminaret ønsker innspill fra kvenske organisasjoner og institusjoner. Dette går på innspill i forhold til utfordringer, men også muligheter i forhold til spørsmål som: «Hva kan ulike aktører bidra med? Hvilke forventninger har dere til fylkeskommunen og andre samarbeidsparter? Hva må til for å lykkes?»

I fjor gikk seminaret på fylkeshuset, men er i år lagt til Universitetsmuseet, Tromsø museum. Tidspunkt er torsdag 31. oktober fra klokken 10.30 til 16.30. Seminaret er åpent for alle, og har ingen deltakeravgift. Påmeldingsfrist er satt til fredag 25. oktober, og kontaktperson er Lene Hansen på epost lene.hansen@tromsfylke.no.

Med forbehold om endringer, her har du program for Kvenseminaret 2019.