Hvis du stiller med et godt prosjekt for riktig målgruppe, har også du sjanse til å få innvilget penger. (Illustrasjonsfoto: Pål Vegard Eriksen)

 

Også Troms og Finnmark fylkeskommune har midler til gode formål i vårt nordligste fylke.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Tilskuddsordningen passer best til tiltak/prosjekter i mindre skala», heter det fra Troms og Finnmark fylkeskommune i ei pressemelding utsendt for noen dager siden. Her har du noen flere stikkord som kan være verdt å merke seg, dersom du vil øke sjansen for at nettopp ditt prosjekt blir noen tilskuddskroner til del:

«Barn, ungdom og unge voksne er prioriterte målgrupper.»

Saken gjelder som vi forstår midler til tiltak som fremmer og styrker kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur i Finnmark. Her det samme uttrykt nettopp på kvensk:

«Kuurto-oorninki oon ökonoominen toimi joka stimuleeraa ja eesauttaa rekiunaalista aktiviteettia nasunaaliselle minoriteetille kväänile/norjansuomalaisille.»

Greit å merke seg at utlysningen gjelder for midler i 2024. Videre tar vi med at søknadsfristen er nokså snart, den 15. november 2023. Om knappe tre uker, med andre ord.

Søknadsskjemaet ligger tilgjengelig på nettsiden til fylkeskommunen, hvor du kan lese alt du trenger for en best mulig presentasjon av ditt prosjekt. Blant annet at maksimalt søknadsbeløp for tilskudd er kroner 50 000.