Streamingen tar for seg status så langt, satsingen framover pluss hvem som blir teatersjef. (Illustrasjonsfoto. Arne Hauge)

 

Kventeateret ønsker å spille en rolle for det kvenske. I dag onsdag forteller de om sin framdrift så langt.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«På lanseringa vil vi orientere om status for etableringsprosjektet, om de kunstneriske satsingene for Kvääniteatteri framover og om vår nytilsatte teatersjef. Vi vil også presentere våre samarbeidsparter og de som viser støtte til teaterets arbeid.»

Og lanseringen som teaterets folk snakker om her, den foregår altså i dag onsdag 19. mai, klokken 11.00 i en timelang nettsending med UiT Norges Arktiske Universitet som vertskap. Her er lenka:

Kvääniteatteri lansering

Det var i 2018 at kulturaktører fra Nord-Troms tok til å arbeide for etablering av et nasjonalt kventeater tilknyttet Halti, Nord-Troms. Kvääniteatteri er nå inne i år to av etableringsprosjektet, med mål om ordinær drift fra 2023.

«Kvääniteatteri skal gjennom teaterets virkemidler fremme kvensk språk, kvensk historie og kulturarv. Vi vil ha fokus på identitetsutvikling og demokrati gjennom våre kunstneriske satsinger og vi skal bidra til utvikling av infrastruktur for kvenske kunstnere», meldes det i anledning lanseringen. Målgruppen opplyses å være folk flest, fortrinnsvis i de kvenske områdene og miljøene i Norge.

Vi tar med at dagens lansering speiler et fysisk arrangement, hvor teateret har invitert gjester og media til museumssalen i Tromsø.