Prosjektet Rajaton-Gränslös ønsker flere kandidater til sitt nye prosjekt med digitalt språkbad. (Foto: Rajaton-Gränslös)

 

Ønsker du et mer personlig møte med språket meänkieli, samtidig som du får både øvelse og læring? Da har prosjektet Rajaton-Gränslös funnet det perfekte opplegget for deg. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

De inviterer nemlig til Kielipaati – Språkbad av meänkieli gjennom personlige møter i Messenger eller Zoom.

– En mulighet for deg som er interessert i språket til å høre det og bruke det til din egen evne. Du kan også få en personlig språkvenn til å øve deg på meänkieli med, skriver de på Facebook-gruppen sin.

Styrke språket

Eva Kvist er prosjektleder for Rajaton-Gränslös, og er også en av språkbadlederne man møter i de digitale samtalene. (Foto: Pia Lakkapää)

Prosjektet Rajaton-Gränslös ønsker å skape langsiktig læring og visualisering av Meänkieli i samfunnet og skape en positiv holdning til språket. Rajaton-Gränslös startet opp i 2020 og gjennomføres av Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset (STR-T). Siden oppstart har de stått bak en rekke prosjekter for å styrke meänkieli.

Denne gangen inviterer de til «språkbadtreff» hvor man møtes en gang i uken på Zoom eller Messenger.

Hver onsdag

Språkbadingen fungerer ganske enkelt gjennom prosjektets egen facebook-gruppe. Her skriver de en status i begynnelsen av hver uke, hvor man kan melde seg på. Påfølgende onsdag finner den digitale samtalen sted, med deltakelse etter eget ønske. De understreker at man kan delta og kun lytte til språket, men at det i så fall er greit å gi beskjed om dette til språkbadlederen. En perfekt mulighet, må det sies å være, enten man bare vil lytte til meänkieli, eller også snakke dette søsterspråket til kvensk.

– Du som vil snakke meänkieli for å utvikle språket ditt og få flyt i språket, du som vil prøve å ta ordene i munnen eller prøve å kommunisere i meänkieli, for deg er dette det rette stedet, heter det fra arrangøren.

Samtidig er de også ute med å si at de ikke vil fokuserer på enkeltord og korrekt grammatisk uttale.

– Det viktigste er at vi forstår hverandre ved hjelp av kroppsspråk og meänkieli.

Du kan finne gruppen å delta i språkbadet selv gjennom denne lenka