«Jeg mener det er dekning for å si at byen og kommunen er en god partner for det kvenske folk», har daværende Vadsø-ordfører Hans-Jacob Bønå uttalt. At byen nå har grodd fram en diger festival med kvensk innhold, er et klart tegn på at Bønå kan ha rett. (Foto: Arne Hauge)

 

Det er mye som skal ordnes til en så stor festival som den i Vadsø.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Oppkjøringen til Kväänifestivaali 2021 er godt i gang. Festivalen holdes i perioden 24. til 29. august, og selv om Vadsø, Vesisaari, er hovedsete for begivenheten, kan vi av programmet lese at det også blir anledning til en luftetur ut av byen, nemlig til vandring i nabobygda Vestre Jakobselv med Einar Niemi som guide.

Programmet er svært fyldig, og vi forstår godt at arrangøren tidligere i sommer gikk ut med en etterlysning. Den lød slik:

«Hei alle sammen. Kvenfestivalen kommer til å trenge frivillige under årets festival. Har du tid til overs eller ett glødende engasjement for det kvenske eller frivillig arbeid generelt så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi inviterer til en egen frivilligfest etter festivalen for dere som stiller opp. Vi kommer til å trenge brannvakter, riggere, ryddere, salg og masse mer. Det er sosialt og en god sjanse til å bli kjent med nye folk. Bli med på laget», het det fra Vesisaaren kväänin kielisentteri, Vadsø kvenske språksenter, som i år holder festivalen i lag med Vadsø museum – Ruija kvenmuseum.

Les også: Festivalen og museet valgte samarbeid

Det nærmer seg med stormskritt, så dersom du har ledige hender og med høyde for at arrangøren stadig har behovet, så kan du melde deg på ved å sende dem en melding på «kvenfestivalen» på facebook, eller sende en tekstmelding til telefon: 913 24 568.

For sikkerhets skyld gjengir vi her hele programmet: