Utenfor Alta museum vaiet kvenflagget. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Selv med noen restriksjoner blir det feiring i år.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Det er i samarbeid med Alta Kvenforening at Alta Museum inviterer til feiring av Kvenfolkets dag tirsdag 16. mars kl. 18:00 på museet.

– Vi har invitert John Andersen og Håkan Funck til å snakke om fiske i sjøen, i elva og i fiskevannene våre på kvensk. Håkan Funck vil oversette til norsk slik at vi som ikke kan språket også kan følge med i samtalen, opplyser museet.

Lektor ved Alta Museum Kristin Nicolaysen sier til Ruijan Kaiku at hun er glad for at de i år kan ha et slikt arrangement på tross av koronaen.

–  Vi skulle jo ha et fint opplegg i fjor, men det var jo noe av det første som måtte stenge ned og avlyses. Derfor gleder vi oss i år til å ha denne språkkafeen.

Hun opplyser at arrangementet vil bli filmet slik at det hele blir dokumentert, og for gi en mulighet for flere å få det hele med seg ved en senere anledning.

Husk påmelding!

Som følge av korona-pandemien kommer ikke et slikt arrangement uten noen restriksjoner.

– Dette arrangementet er gratis, men har påmelding. Det er maks 30 plasser. Påmelding gjøres til post@altamuseum.no. Du må oppgi navn og telefonnummer til de du reserverer plasser til.

– Vi tar smittevern på alvor og har gode marginer med hvordan man sitter. En del eldre har også heldigvis vaksinert seg, så jeg håper folk føler seg trygg på å komme, legger Nicolaysen til.

De minner også om at det er viktig å gi beskjed om du ikke kan komme, slik at noen andre kan få plassen.