Eva Kvist ble valgt som ny leder for Svenske Tornedalingers Riksforbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T. Den digitale årskongressen fant sted lørdag 24. april i år, og opplyses å ha samlet langt over 50 deltakere fra hele Sverige. (Foto: Pia Lakkapää)

 

Svenske Tornedalingers Riksforbund har skaffet seg ny leder.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Forbundet har en tid hatt interne problemer som har ført til at deler av personalet har valgt å trekke seg», heter det fra Svenske Tornedalingers Riksforbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T.

Det var mandag 26. april i år at de sendte ut denne meldingen, i kjølvannet av forbundets digitale årsmøte to dager tidligere. Der fikk tidligere leder Kerstin Salomonsson fra Øvre Soppero ikke årskongressens videre tillit, opplyses det, valget falt i stedet på Eva Kvist.

Den nye forbundslederen er fra Nuksujärvi utenfor Korpilombolo, og omtaler det ifølge eget forbund som et faktum at de interne vanskene har ført til at forbundet nå har gått glipp av stor kompetanse og mangeårig erfaring innenfor virksomhetsledelse og økonomi.

– Den nye ledelsen kommer til å arbeide for å gjeninnføre kompetansen gjennom tett dialog med de medarbeiderne som nå forlater forbundet, uttaler Eva Kvist. Hun sier seg videre optimistisk på vegne av forbundets videre arbeid.

– Jeg er glad for tilliten. Jag ser en ledelse og et arbeidslag som står for kunnskap, demokrati, kommunikasjon, inkludering og handlekraft. Å få være med og lede en riksorganisasjon som har kommet så langt som STR-T, med sitt arbeide med minoritetsspørsmål, ser jag som et privilegium, sier Kvist.

Kongressen ble for øvrig ledet av Birger Lahti, han opplyses å være riksdagsdelegat for det svenske Venstrepartiet. Eva Kvist får med seg Hjördis Sigurdsdotter fra Uppsala som kasserer. Av øvrige «ledamöter» eller representanter finner vi blant andre meänkieli-arbeider Daniel Särkijärvi fra Kalix-Nyborg, han bør være et kjent navn for mange av Ruijan Kaikus lesere.