Sander Larsson Framnes er klar for nye utfordringer. Her fra en tidligere jobb, også da for det kvenske. (Arkivfoto: Kristine Jonas)

 

NRK kvääni har styrket og forynget laget.

 

Ingrid Aslaksen
ingrid@ruijan-kaiku.no

 

22. september ble det kjent at nå i oktober får NRK Kvääni et nytt tilskudd i mannskapet, nemlig tidligere journalistpraktikant for Ruijan Kaiku, Sander Larsson Framnes (23). Han var med i vår redaksjon fra mai til desember 2021, og hadde blant annet ansvar for sendingene til Ruijan Radio.

Larsson Framnes er bare 23 år gammel, men har allerede sikret seg en plass i den kvenske redaksjonen til NRK og kommer til å jobbe fra Vadsø, som er litt nærmere hjemstedet Tana. Han forteller overfor Ruijan Kaiku at han er spent på å kunne jobbe med det kvenske i hjemtraktene.

– Det er mye enklere å møte opp i nærmiljøet til der jeg kommer fra, sier Larsson Framnes.

– Har du satt deg noen mål i forhold til jobben?

– Jeg har lyst til å kunne få saker om ungdom på bordet, men må bare se om det lar seg gjøre. Det er ikke så mange av dem her i Vadsø, men jeg har noen kontakter i kvenungdommen, sier han.

Les også: Sander takker for seg

Han setter stor pris på å få jobbe litt nærmere hjemme, ettersom han tidligere har jobbet fra blant annet Alta, og i tillegg frilanset rundt om i landet.

– Hva gleder du deg mest til med å jobbe i NRK Kvääni?

– Jeg er spent på å få kunne dekke kvenske saker igjen. Nå har jeg frilanset litt den siste tida, men nå får jeg fokusere på saker som skjer overalt, og får velge litt selv det jeg skal skrive om. Og det å få en fot innenfor i NRK er jo veldig stas det også, ler han.

Distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark, Håkon Grønbech, sier overfor NRK-kvensk at han er glad for at laget nå styrkes med en ung journalist.

– Sander er en fremadstormende journalist med et ungt blikk på det kvenske. Samtidig er han sterkt opptatt av den kvenske/norskfinske kulturen og språket. Det er et veldig godt utgangspunkt både for publikum og for NRK, sier Grønbech.

Les NRKs omtale her: Sander Larsson Framnes blir et tredje blad i NRK Kvensk