Heidi og Martin har minst to snev av julestemning i denne ukens radiosending. (Foto: Karianne Engelien Anti)

 

Heidi og Martin byr på seg selv og julestemning i denne ukens Ruijan Radio-sending. Blant annet røper de hvordan de feirer jul. 

 

Lytt til sendingen her: RUIJAN RADIO

 

Denne uken er det svært god julestemning i Ruijan Radios studio. Heidi og Martin forteller litt om sine planer for jula, og diskuterer den evige problemstillingen: Skal man spise ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Det kan røpes at det var delte meninger om dette i studio. 

Forrige ukes konkurranse gikk ut på om Heidi og Martin skulle synge en julesang på kvensk. Hvorvidt svaret her ble «ja» eller «nei», må man følge med i sendinga for å finne ut av. Det blir også litt småprat om juletradisjoner og selvsagt blir det en dose stemningsfull julemusikk. Og kanskje blir det til og med topp stemning når Heidi forteller nok en vits på kvensk. 

Slik så det ut da Hilja Huru holdt tidenes første nyttårstale på kvensk for fem år siden. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Kvensk nyttårstale på riksdekkende tv

I tillegg har Heidi har tatt en prat med NKF-leder Hilja Huru om den kvenske nyttårstalen som for første gang skal sendes på landsdekkende tv. Huru sier at hun er svært stolt over at NRK skal sende nyttårstalen klokken 18.50 på NRK2 på nyttårsaften, og at det er en viktig milepæl for kvenene. Huru har i stor grad brukt nyttårstalen til å gi en oppsummering av kvensakene i året som har gått, samt stake veien framover. Samtidig har det vært viktig for NKF-lederen å holde talen på kvensk, selv om ikke kvensk er hennes morsmål.

Konkurransiiiii
Selv om dette er årets siste sending, blir det konkurranse og mulighet til å vinne den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen. Denne uken er spørsmålet så enkelt som: Skal Ruijan Radio fortsette å ha sendinger etter jul?
Har du et kreativt svar (eller bare vil svare et enkelt “ja” eller “nei”, eventuelt komme med låtønske eller smisk), så kan du sende det på en sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP RA (AP *mellomrom* RA). Du må også skrive navnet ditt i sms’en + svaret i konkurransen (eksempel: AP RA kvenkonkurransesvar, hilsen Kven Kvenesen, Kvenveien 1, 1234 Kvenstad). Du kan også sende svaret på epost til heidi@ruijan-kaiku.no, skrive svaret i kommentarfeltet vårt på Facebook eller rope det ut hvis du møter Heidi på gata. Du kan selvsagt også ta kontakt (på epost heidi@ruijan-kaiku.no) hvis du har ønskelåt eller andre innspill til oss.

Slik hører du oss
Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify.

Eller høre sendingen her og nå: RUIJAN RADIO